Assalamualaikum and Hello to all ! Welcome to Cookie Krunch ❤ Thank you for visiting my blog ❤

A Dream Come True

Thursday, January 02, 2014 | 6 Penggemar Cookies

Wahh sejak Oktober 2013 haritu tak update2 blog ni . Walaupun cuti pun tetap sebulan lebih tetap takde mase sebab kerja . 1st time kerja as promoter kat The Store . Insyallah akan cerita dlm next entry .

Nak cakap sikit , selepas bertahun-tahun merancang utk buka bisnes , akhirnya hasrat saya dan cousin apabila kami dah ade bisnes sendiri . Bisnes kecil-kecilan je . Sebelum ni jual kat kawan2 je n Alhamdulilah  sambutannya memberangsangkan . Dah skrg nak naik ke next level utk promosikan produk kami di peringkat online .

Saya berharap anda semua dapat lah supportlah bisnes kami yg baru nak berkembang dgn menge-like page kami di

dan add official FB di kami 






Rainbow Collection
RM 23



Raina Collection
RM 20



Meryssa Shawl Collection
RM 23



Mariya Collection
RM 23



Syafeena Wide Shawl Collection
RM 24


Kami menjual dgn harga yg murah sempena pembukaan bisnes kami secara online
Range harga hanyalah dari Rm 20-24 .
Dapatkan skrg kerana stok terhad .

An 18 year old girl..

Monday, October 14, 2013 | 2 Penggemar Cookies





Semalam pada tarikh 13 Oktober 2013 adalah merupakan tarikh dimana saya telah berusia 18thn ! Wahh sangat2 tak sangka saya telah pun hidup di dunia selama 18 tahun lamanya . I felt like a grown up girl right now . Hee~

Anyway yesterday I celebrated together with my new bestie and hell yeah we have a great time together . Shopping clothes and shoes , eating whatever we want especially the one that I love the most which is GCB aka Grilled Chicken Burger! Only Allah knows how much I craving for it . We also got to spend some of our money on girl stuff and stationery using my beloved papa Najib's BB1M :D

Thank you Mei Qi for making my birthday even more special and memorable , it means a lot to me . Love ya ^^

*I do have some pics taken yesterday but sadly as I'm growing up old so does my mind so I forgot to ask her all pics that has been taken before . Maybe later though . See ya guys ^0^

Update :

Simple but precious moment for me :)


Overwhemingly stress from studying ...

Friday, September 27, 2013 | 1 Penggemar Cookies


Salam Jumaat . Hari ni tak tau pula kenapa tergerak hati ni nak mengupdate blog yang disarangi lelabah selepas berbulan-bulan tak buka . Patutnya saya sekarang masih kat sekolah lagi . Tapi hari ni jadi jahat sikit sebab ponteng sekolah . Haha . *Sorry cikgu .

Macam-macam jadi dalam beberapa bulan ni menjadi pelajar Form 6 . Stress tu jangan cakap lah memang menimbun juga lah . Lepas tu dalam around bulan lepas lah , hampir seminggu setengah tak datang sekolah sebab demam panas berapi . Jadi bile sampai sekolah dah tak paham sebab miss pelajaran yang agak banyak lah juga . So yeah , pelajaran selepas habis  Form 5 ni memang tak boleh tak datang or nanti kita tak akan faham apa yang cikgu cakap . Nasib lah saya ada kawan yang membantu .
Untuk elakkan kita sakit , penjagaan kesihatan kenalah dititikberat kan . Contoh kalau belajar gila2  sebelum exam sampai tak jaga kesihatan lepas tu tup-tup je jatuh sakit pula , time exam tak boleh jawab juga .




Okay nak cakap pasal Form 6 or nama glamour Pra Universiti . Nak study memang banyak . Lepastu kertasnya takde objektif plak tu kecuali Pengajian Am itu pun dalam 15 soalan je . Memang payah lah , soalan esei je memanjang . So tak sesenang masa Form 1-5 dulu sebab everyhing yang kita baca jangan nak faham kan je  tapi sekarang kena hafal satu persatu . Lagi-lagi orang macam saya ni yang tak suka menghafal memang challenging habis lah . Dah lah tu apa yang kita belajar pun baru , kalau ada related dgn pelajaran dulu pun ciput je . Nak faham kan apa yang kita belajar pun perlu kan masa juga , nak hafal lagi . Latihan pun belum buat lagi . Lepastu exam lagi 5-6 minggu je lagi . Rasa nak menjerit je sekuat hati .

Lepastu subjek EKONOMI . 50% tak paham okay . Bile cikgu ajar paham , tapi bile di beri soalan memang jam otak nak jawab sebab tak tau cara macam mana nak aplikasikan apa yang kita baca ke dalam jawapan . Memang problem habis lah .

Lepastu bulan depan , ada exam SPEAKING MUET plak . Pehh ! Belajar 4 subjek tu lagi pun belum habis lagi . MUET lagi . Tahun ni kalau meletop kepala , memang tak mengejut lah kan .

So , these are among the reasons why I can't my blog as often as before . So , I'm sorry menyebabkan blog ni berlapuk . Insyallah bila betul2 ada free time macam dah habis Penggal 1 nanti . Akan jadi aktif balik lah .

To all 95's yang sambung study , gambatteh ! Tak pe lah belajar susah untuk sekarang coz bersusah dulu , bersenang-senang kemudian . Our batch rules !