Assalamualaikum and Hello to all ! Welcome to Cookie Krunch ❤ Thank you for visiting my blog ❤

Tolong Letak Link Blog Dekat Google Friend Connect

Saturday, June 08, 2013 | 12 Penggemar Cookies

Ok , hari ni Miss Ena nak bagitahu cara letak link blog dekat Google Friends Connect . Saya percaya ramai yang dah tahu . Tapi masih ada segelintir yang masih tak letak lagi links. Sayang tau .

Contohnya , ade sesetengah kes . Orang tu tulis yg die dah follow blog saye di shoutbox . Tapi masalahnya die tak tulis link blog die dekat shoutbox dan kalau ade pun die letak e-mail . Erk , so mcm mane saye nak follow blog die balikk ?

Jadi saya akan cari lah dekat Google Friend Connect saya dekat sidebar ni . Lepastu bile dah agak2 macam nama sama dgn org yg tinggalkan shouts dekat shoutbox saye . Ade satu lagi problem plak . Bile saye click gambar die . Takde link blog lah plak . Habis tu mcm mana nak follow ??? Bukan taknak tapi tak tau camne nak follow balik .

Jadi tolonglah tulis link blog anda yg betul dekat shoutbox . Tak pun pastikan korang dah siap2 letak link blog dekat Google Friends Connect . Hmm , taktau  macam mana ?


Kalau taktau , ok caranya macam ni .
Mula2 pergi dekat blog korang . Dan tekan korang punya Google Friend Connect sendiri bukan di blog orang lain ye.

Pergi dekat blog korang and then tekan mcm kat bawah ni .
Haa , tekan "JOIN THIS SITE"

Lepastu dia akan keluar macam ni :

Korang click More Options
Lepastu :
Ok , tekan Edit Blogger Profile



Die akan keluar something . Pastikan korang click EDIT MY PROFILE BLOGGER . Jangan tekan cancel pulak ea .


Lepastu die akan keluar satu page . Scroll bawah sikit . Cari bawah gambar korang .
Tulis link blog korang kat situ .

Jadi nanti bile ada org tekan gambar korang di Google Friend Connect tu . Die akan keluar mcm kat bawah ni . Nampak tak ade LINKS dan bawahnye link blog kita .

Ok, pastu dah lah save senang je . So , lain kali senang sikit org nak follow wlupon korang tak tulis link dekat shoutbox orang tu .
Ini tips untuk orang yg terlepas pandang or mungkin newbie . Kalau otai2 mesti dah reti punye ni . hehe



That's all for today . Thank you for those who have followed me . I'll definitely follow you back . Plz ask me at the shoutbox if I haven't . State your link too ! I would definitely follow you back . Peace and goodnight :)


12 comments

June 8, 2013 at 11:51 PM

sblum ni sya ada masalah nk letak link kat GFC tu. wlupun da bnyk kali edit. ttap xboleh jgak. skrang ni da ok sbb ada blogger yg baik hati tlong sya. =D

p/s: klau blogger xletak link kat GFC mmg ssah nk tau. yg guna G+ pun sama sbnrnya. kat ada sesetgh xletak link blog kat situ. letak link youtube je. sbb tu pyah nk detect.

ehehe. TERpanjang plak komen kat sni

June 9, 2013 at 12:42 AM

@syahirah Ha'ah kan . Susah nak cari untuk follow balik . Nt kang takut dituduh tak follow balik plak .
Sebab tu bg saya penting letak dekat GFC dan letak dekat shoutbox tu .
Anyway , thanks for ur comment :)

June 9, 2013 at 12:43 AM

Same2, salu ad jgk yg silap pndg, letak emel address. So susah kite nk follow balik.huhu. Nasib boleh jejak die balik. =)

June 9, 2013 at 12:52 AM

Kalau tinggal link kt shoutbox x pe lg. Ni dh la x de link kt profile, x tinggal jejak pulak, pastu suruh follow back. Memang x la. Hehe~

June 9, 2013 at 1:00 AM

@Nurul Suryana Yelah kan . Kalau nasib baik bolehlah jejak balik , kalau tak . Mmg tak dapat followlah jawabnye . huhu

June 9, 2013 at 1:01 AM

@Aida Ismail Ade satu kes tu die tak letak link dekat profile tapi die letak dekat shoutbox . Masalahnye linknya tu tak betul . Bile kite try betulkan pun tak dapat2 juga blognye . Aduhaii , sabar jelah . Huhu

June 9, 2013 at 9:14 AM

tutorial ni membantu..terutama...spesis-spesis mcm akak ni...hehe!

June 9, 2013 at 4:28 PM

Assalamualaikum, saya follow sini :) terima kasih kongsi psal tutorial ni :D

June 9, 2013 at 6:51 PM

A'ah cian plk yg follow kita tu..nak follow blik tak tau nk bt cm ne..

June 15, 2013 at 12:49 AM

saya pun alami juga masalah mcm ni..nak folo tak dapat..sebab tak ada link

singgah sini sambil folo blog ni

June 15, 2013 at 9:23 AM

memang susah nak trace kalau diorang tak letak... huhuhu

June 18, 2013 at 8:18 PM

waa.. memang dh lama nk cari solution yg ni.. thanx dear!

hai.. salam kenal,
follower no.315
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Post a Comment